In 2 jaar tijd van 7% naar 22%, maar u kunt nog profiteren!

“Wat was het in 2015 een feest voor de leaserijder. Auto’s met maar 7% of 14% bijtelling werden in grote getale besteld.”

“In 2016 veranderden de regels en moest er gekozen worden tussen auto’s met 15, 21 of zelfs 25 procent bijtelling (volledig elektrische exemplaren even buiten beschouwing gelaten). Tot en met april van dit jaar vonden veel zakelijke rijders het geen probleem om alsnog een auto uit 2015 te bestellen. Dat scheelde immers gedurende nog een aantal jaren vele euro’s in de portemonnee!”

“En nu we de bijtellingspercentages van 2016 geaccepteerd hebben, moeten we ons alweer gaan voorbereiden op 22%. Want, naast de elektrische auto’s die in de 4% categorie blijven, zal in 2017 het grootste deel van de zakelijke rijders 22% bij het salaris moeten optellen. Dit triggert een aantal leaserijders om de nieuwe auto nog net in december te laten afleveren.”

Bestellen in 2016 en pas rijden in 2017 met 15% bijtelling

“Niets is vervelender dan net de boot te missen!”

“Stel, uw leaseauto hoeft pas in februari of maart vervangen te worden, maar tegen die tijd valt de voorkeursauto dus in de 22% in plaats van in de 15% categorie, dan is dat ronduit balen!”

Martine Kooi def
“En dat is het moment dat ik graag wil meedenken, want ik begrijp natuurlijk heel goed dat twee keer zoveel bijtelling pijn doet. Als wij de nieuwe auto dit jaar nog bestellen, terwijl u er pas begin volgend jaar mee wilt gaan rijden, dan kom ik dat gewoon met u bespreken?!”

Met vriendelijke groet, Martine Kooi, accountmanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.