Voordelen van Financial Lease

Financial lease is een leasevorm waarbij u een auto aanschaft en wij als leasemaatschappij de auto voor u financieren. U betaalt een aanbetaling naar eigen keuze. Het grote verschil met operational lease is dat u financieel eigenaar bent van het voertuig en hierbij ook de risicodrager bent. U betaalt de auto in maandelijkse termijnen af met een vast bedrag. Aan het eind van de overeengekomen periode kunt u kiezen voor een slottermijn waarna de auto volledig van u is.

Er is een aantal voordelen bij financial lease; u kunt eigenlijk alles zelf beslissen. Zo kunt u zelf beslissen waar de auto aangeschaft wordt, evenals waar u de auto laat verzekeren. Doordat het voertuig op uw naam staat bouwt u schadevrije jaren op. Door deze leasevorm te kiezen houdt u uw vermogen beschikbaar terwijl u wel eigenaar bent. U kunt dit eventueel ook als een investering zien waarbij u maandelijks een stuk afbetaalt. U kunt gebruik maken van investeringsaftrek en teruggave van de btw. De btw dient u overigens altijd bij levering aan de dealer te voldoen. 

De auto is uw eigendom met Financial Lease

Omdat het uw eigen auto is zit u, anders dan bij operational lease, niet vast aan kilometer restricties of de afhandeling van schades aan het eind van het contract. U heeft de vrijheid in hoe en wanneer u de auto gebruikt. Aan het eind van het contract heeft u een slottermijn. Het is dan ook verstandig dit bedrag iets onder de handelswaarde in te stellen, zodat u weinig risico loopt en aan het eind van het contract niet ineens een grote som geld hoeft af te betalen. 

Door een hoger eindbedrag in te stellen betaalt u vanzelfsprekend een lager maandtarief. Eventueel kunt u de auto aan het einde van de looptijd verkopen en met het geld dat de auto opbrengt de slottermijn betalen, of dit bedrag gebruiken als inruil voor uw volgende voertuig.

Uiteraard is de staat van de auto van groot belang voor de restwaarde. Het is te allen tijde gunstiger goed met de auto om te gaan en deze in een zo goed mogelijke staat te behouden. Zeker als u van plan bent de auto te verkopen of in te ruilen na volledige afbetaling of als inruil op uw volgende auto.