Gebruikte auto leasen?

Gebruikte auto leasen? Steeds meer krijgen wij bij Vectus Lease de vraag of ook gebruikte auto’s geleased kunnen worden. Waarom de hoofdprijs betalen voor een nieuwe als een gebruikte auto ook voldoet? Wij zetten de voor en nadelen voor u op een rij.

Welke leasevormen zijn er beschikbaar bij het leasen van een gebruikte auto?

Wanneer u een gebruikte auto wilt leasen kunt u afhankelijk van de auto gebruik maken van verschillende leasevormen. Bij Vectus Lease kunt u alle auto’s die tot 5 jaar oud zijn leasen in Operationele vorm als in financial lease vorm. Ook shortlease en flexlease zijn beschikbaar.
Is uw auto ouder dan 5 jaar oud? Vraag ons naar de voorwaarden. Wel kunt u uw auto Financial leasen. Wilt u meer weten over de verschillende leasen vormen?  Klik dan hier

 

Voordelen van gebruikte auto leasen:

Vaste lage lasten:

Een gebruikte auto is goedkoper in aanschaf dan een nieuwe auto. Dit ziet u terug in het maandbedrag. Het maandbedrag wordt van te voren vast gesteld op basis van de per jaar gemaakt kilometers en looptijd. Zo weet u elke maand wat u kwijt bent aan de auto.

Snelle levering:

Waar een nieuwe auto lang niet altijd op voorraad staat kan een gebruikte auto vaak snel geleverd worden. Dit betekent dat u snel de weg op kunt met uw nieuwe auto.

Boost van het kapitaal:

Rijd u op dit moment in de auto die door het bedrijf is aangekocht? Dan kunt u uw eigen auto leasen. In dit geval zal de leasemaatschappij uw auto kopen wat betekend dat u het kapitaal van de auto weer kunt gebruiken voor andere (belangrijkere) dingen.

Lage bijtelling:

De bijtelling van een auto is 5 jaar geldig. Dit betekent dat wanneer u een gebruikte auto koopt u nog gebruik kunt maken van de eerder afgegeven bijtellingspercentages van bijvoorbeeld 7% en 14%

 

Nadelen van het leasen van een gebruikte auto:

Oude modellen en opties:

Wanneer u voor een gebruikte auto kiest kan dat betekenen dat u niet het nieuwste model kunt kiezen. Wanneer deze zeer recent is uitgekomen en nog niet als occasion beschikbaar is zult u moeten kiezen voor een oud model. Ook zal u de auto niet kunnen laten leveren in de door u gekozen samenstelling. Sommige door u gewenste opties zullen dus missen

Verkorte looptijd:

Een auto maakt alleen in zijn eerste 5 jaar levensjaren gebruik van een korting op het bijtellingspercentage. Dit betekend dat wanneer u een auto ziet met een bijtellingspercentage van 7% die 4 jaar oud is, u maar een jaar gebruik kunt maken van het bijtellingspercentage.

Imago:

Afhankelijk van uw beroep en branche kan een auto van belang zijn voor uw imago. Een nieuwe auto kan hier positief in opvallen. Ook is het voor het personeel een groter blijk van vertrouwen wanneer zij een nieuwe auto mogen uitzoeken van hun werkgever.

 

Waar vind ik een gebruikte auto?

Bent u van mening dat de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen? Maar hebt u geen idee waar u moet beginnen bij het zoeken van een gebruikte auto? Neem dan contact met ons op. Vaak hebben wij in onze voorraad nog interessante gebruikte auto’s. Wanneer wij deze niet hebben gaan we, op basis van uw eisen, samen met u op zoek naar de juiste auto.

 

Heeft u nog meer vragen over de voor en of nadelen van het leasen van een gebruikte auto? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

 

One comment on “Kan ik ook een gebruikte auto leasen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.