Kan ik naast private lease ook zakelijk leasen als zzp’er? Het is een veel gehoorde vraag binnen kring van zzp’ers. Nu kun je natuurlijk ook je eigen vermogen aanspreken om een auto aan te schaffen, maar een auto blijft een flinke investering en dit geld kun je als zzp’er toch vaak goed voor andere dingen gebruiken. Leasen is dit geval een goede oplossing.
Wat is leasen precies?

Leasen is er in verschillende vormen. De twee bekendste vormen zijn: Financial Lease en Operational lease.

Het verschil tussen de beide is dat de Financial lease in feite een financiering is die u aanvraagt bij de bank. Deze staat dan ook op uw eigen balans als vreemd vermogen en is van invloed op de liquiditeit van het bedrijf. Bij een Financial lease betaal je alleen de financiering van uw auto. Daarnaast ben je dus nog zelf verantwoordelijk voor onder andere het onderhoud, wegenbelasting en de verzekering van uw auto. Bij Financial lease ben je juridisch gezien de eigenaar van de auto.

De vorm van Operational Lease is een lease vorm die niet op uw balans terug te vinden is. Bij een Full Operational Lease is de lease maatschappij volledig verantwoordelijk voor de auto en betaal je alleen voor het gebruik ervan. De leasemaatschappij is in dit geval verantwoordelijk voor onder andere: het onderhoud, verzekering, wegenbelasting en de aanschaf. Omdat de leasemaatschappij de eigenaar blijft van de auto is deze dus ook niet terug te vinden op de eigen balans. Full Operational lease is daarnaast ook beschikbaar als Shortlease. Shortlease is een vorm van Full Operational waarbij u flexibel blijft en de auto per maand op kunt zeggen.

 

De belangrijkste voordelen van Leasen als zzp’er op een rij

 

Risico: Je loopt geen risico op extra kosten omdat de Leasemaatschappij verantwoordelijk is voor de auto. Je betaald een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto, waardoor je een goed overzicht hebt van de maandelijkse kosten

Eigen vermogen: Omdat de Leasemaatschappij de aanschaf voor zijn rekening neemt houd je het eigen vermogen over voor andere zaken

Ontzorging: Er hoeft niet meer omgekeken te worden naar onder andere: onderhoud, reparatie, mobiliteit bij schade. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor al deze zaken.

 

 

Leasen als zzp’er heeft dus zeker zijn voordelen. Mocht u nog vragen hebben helpen wij u graag verder. Ook wanneer u vrijblijvend een offerte wilt ontvangen voor zowel een Financial als een Operationele lease wilt ontvangen helpen wij u graag.

Zakelijk leasen als zzp’er en rijd u de auto ook prive? Dan moet u bijtelling betalen. Wat is hier bijtelling? De link hieronder geeft u hierover een goede uitleg.

Wat is bijtelling?

 Op dit moment hebben wij een actie speciaal voor ZZP’ers! Als ZZP’er rijdt u namelijk de onderstaande Renault Clio voor een zeer scherp tarief! Ga naar de auto pagina voor meer informatie.

Renault Clio ZZP’er actie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.