Vraag en Antwoord

Met welke vraag u als bestuurder van een auto of beheerder van het gehele wagenpark ook zit, wij lossen deze graag voor u op. Misschien vindt u bij de FAQ’s al het antwoord op uw vraag. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op. Heeft u een schadeformulier, declaratieformulier, de inleverprocedure op papier of een ander document nodig? Via de button downloads kunt u het document van uw keuze downloaden en uitprinten.

Onderhoud en Schade

Als u een aanrijding heeft gehad of anderzijds schade aan uw auto heeft, is dat natuurlijk heel vervelend voor u. Daarom zorgen wij ervoor dat het herstel snel en makkelijk verloopt. Tevens hebben wij een gratis haal- en brengservice, dus al uw zorgen worden uit handen genomen.

Nadat wij van u een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier hebben ontvangen, neemt onze reparateur contact met u op voor het maken van een afspraak voor het herstellen van de schade.

Schadeformulier

Afhankelijk van de overeengekomen voorwaarden in het contract is vervangend vervoer in geval van schade, reparatie of onderhoud opgenomen in de leaseprijs. Dan zijn de kosten voor rekening van Vectus Lease. Neem contact op met uw wagenparkbeheerder of met Vectus Lease als u meer informatie wenst.

Ja, als berijder heeft u het beste zicht op de staat van de auto. Het uitvoeren van onderhoud is van essentieel belang. Een auto die goed wordt onderhouden verhoogt uw rijplezier.

Voor de reguliere onderhoudsbeurten kunt contact opnemen met uw eigen dealer, voorwaarde is dat het een officiële merkdealer moet zijn.

Vectus Lease kan u ook aangeven wie een erkend reparateur is. In geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met ons dan helpen wij u graag verder.

Ja, u dient regelmatig preventief deze zaken te controleren en indien nodig te corrigeren. Dit is om onnodige schade aan de auto in het algemeen, maar in het bijzonder aan de motor en banden te voorkomen. Vergeet niet ook het reservewiel periodiek te controleren.

Voor ruitschade kunt u contact opnemen met één van onze partners.

Carglass

Carglass Window damage

123ruit.nl

123Ruit.nl ster in de ruit

Wij hebben een document voor de bestuurder van de auto met daarop de belangrijkste berijdersinformatie.

Belangrijke berijdersinformatie

Bandenservice

Een band is essentieel voor de veiligheid. Vandaar dat Vectus Lease ervoor kiest om banden op het juiste moment te vervangen. In geval van nieuwe banden monteren wij vaak banden met een lage rolweerstand. Dit heeft een gunstig brandstofverbruik als voordeel. Samen met een juiste bandenspanning bespaart u hierdoor eenvoudig op uw brandstofkosten.
Het vervangen van banden kan bij Euromaster.

Voor de zomer naar winterbanden en vv hebben wij een zeer aantrekkelijk aanbod. Neem hiervoor gerust contact op of download de winterbandenregeling.


Winterbandenregeling

Inleverprocedure

De auto dient zowel van binnen als van buiten schoon te zijn en uiteraard moeten alle toebehoren aanwezig zijn. U kunt de inleverprocedure downloaden, dan bent u precies op de hoogte van hoe de auto ingeleverd dient te worden.

Inleverprocedure

Ja zeker. Vectus Lease laat door een externe partij een inspectie uitvoeren om alle acceptabele en door te berekenen schades aan de ingeleverde leaseauto te bepalen. Er wordt een rapport opgesteld wat door u te bekijken is. Door het invoeren van uw kenteken en referentiecode via autoinspectie.nl krijgt u inzage in het rapport.

Algemeen en Financieel

Indien u het niet eens bent met een beschikking kunt u bezwaar aantekenen bij de gemeente. Dit dient te gebeuren binnen de beroepstermijn die 6 weken bedraagt en begint te lopen op de dag na verzenddatum van de beschikking.

In uw beroepschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de aan u opgelegde sanctie. Ook vermeldt u het vorderingsnummer, uw volledige naam, geboortedatum, adres en bankrekeningnummer en voegt u bewijsstukken toe. Het beroepschrift moet worden ondertekend en zijn voorzien van een dagtekening.

Wanneer u wenst te worden gehoord, dient u dit in uw beroepschrift aan te geven, onder vermelding van een telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent.

Wij verzoeken u vriendelijk ons op de hoogte te stellen indien u bezwaar aantekent.

Ja, dat kan zeker. Om de kosten te kunnen blijven volgen, kiezen wij voor een pro actieve benadering van onze management informatie. Wij signaleren direct in geval van een structurele afwijking tijdens het contract. Zo kijken wij naar: brandstofverbruik, afwijking werkelijk aantal kilometers ten opzichte van het contract, boetes, schades en onderhoud.

Met deze informatie helpen wij u te sturen en dus te besparen op de autokosten. Uiteraard houden wij u ook op de hoogte van de overige informatie.

Wilt u zelf eerder informatie over de stand van zaken en eventuele aanpassingen, neem dan gerust contact op.

Fiscale Bijtelling Bijtelling elektrische leaseauto’s van 2018 – 2026
Jaar Bijtelling Tot Daarboven
2026 22% elk bedrag
2025 17% € 30.000 22%
2024 16% € 30.000 22%
2023 16% € 30.000 22%
2022 16% € 35.000 22%
2021 12% € 40.000 22%
2020 8% € 45.000 22%
2019 4% € 50.000 22%
Auto’s die voorafgaand aan een tariefswijziging al tenaamgesteld zijn, houden voor de duur van maximaal 60 maanden hun bijtellingstarief. Voor alle rijdende auto’s wijzigt het bijtellingspercentage niet. De bijtelling staat ook voor deze auto’s 60 maanden vast na de eerste tenaamstelling.

U kunt hier een brandstof declaratieformulier downloaden om uit te printen.

Brandstof declaratieformulier

Uiteraard, deze kunnen via de button downloads ingezien en uitgeprint worden.

Algemene voorwaarden

Helaas zijn wij genoodzaakt bedragen door te belasten indien de situatie zich voordoet. Dit heeft alles te maken met administratieve kosten of gevolgkosten.

Kostenoverzicht Vectus Lease