Wanneer u een zakelijke lease auto gaat rijden zult u te maken krijgen met bijtelling, maar wat is dat nu eigenlijk? En wanneer heeft u er wel en niet mee te maken?

Bijtelling is de belasting die betaald dient te worden voor het privé-gebruik van de auto van de werkgever. Wanneer u uw zakelijke auto alleen zakelijk rijdt hoeft u daarom ook geen bijtelling te betalen over uw lease auto. Alle kilometers die u niet voor uw werk rijdt zijn privé kilometers. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers. Rijdt u jaarlijks niet meer dan 500 privé kilometers dan hoeft u geen bijtelling te betalen.

 

Hoeveel % bijtelling betaal ik?

Het bijtellingspercentage verschilt afhankelijk van hoe milieuvriendelijk uw auto is.  Voor in 2018 nieuw geleverde auto’s wordt er gewerkt met slechts twee verschillende percentages. Namelijk 4% en 22%. Alle volledig elektrische auto’s hebben een bijtellingspercentage van 4%, voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld, Tesla (alle modellen), Hyundai Ioniq (volledig elektrisch) en de Nissan Leaf. Alle nieuw geleverde auto’s in 2018 met een verbrandingsmotor vallen in het 22% tarief. Heeft u vragen over bijtellingspercentages van andere auto’s? Neem dan contact met Vectus Lease op. Wij kunnen u er alles over vertellen!

 

Hoe bereken ik mijn bijtelling?

De bijtelling wordt als volgt berekend: percentage bijtelling x cataloguswaarde : 12 maanden

Een praktijkvoorbeeld: uw auto valt in het 22% bijtellingstarief en de catalogus waarde bedraagt €30.000 dan is de berekening dus 0.22 x €30.000 : 12 maanden = €550 bruto bijtelling. Rijdt u met de auto van uw werkgever omgerekend naar een heel kalenderjaar niet meer dan 500 privé kilometers? En kunt u dat overtuigend bewijzen? Dan hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen. Om vervolgens de Netto bijtelling te berekenen dient u het bruto bedrag te vermenigvuldigen met het percentage van uw inkomensbelasting. Wanneer uw inkomenspercentage 42% bedraagt is de berekening dus 42% van €550

Komt u er niet uit? Dan staat het team van Vectus Lease altijd voor u klaar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.